2020-2021 Hizmet Dönemi Aktivitelerimiz

Resmi toplantılarımızı eksiksiz gününde online gerçekleştirmeye devam ederken, bir çok kulübün toplantılarına, Konsey ve 118 U Kabine toplantılarına üyelerimizle birlikte katılım sağladık.

 

Ağustos 2020

Türkiye Körler Vakfına 400 parçadan fazla erkek, kadın kıyafet ve ayakkabı bağışında bulunuldu.

Eylül 2020

Geçen dönem pandemi sebebi ile bekletilen görme projesinin alt yapı çalışmalarına yönelik revizyonlar yapıldı,

Biri Serebral Palsili (SP) hastası olan 3 çocuklu ve bekar annenin, kullanılamayacak durumda olan tuvaleti sıfırdan engellilere uyarlanarak yaptırıldı. Ailenin diğer ihtiyaçlarına katkı sağlandı.

Görme projemize yönelik komite toplantısı gerçekleştirildi.

Ekim 2020

Hayvan hakları gününde de Temmuz ayından beri düzenli olarak baktığımız 10 sokak hayvanı için kuru mama alarak aylık gıdaları karşılandı.

İhtiyaç sahibi bir aileye gıda yardımı, ailedeki iki çocuğa bot, kırtasiye, okul malzemeleri, maske, dezenfektan alınarak elden teslim edildi.

Görme projesi ile ilgili gelir getirmesi amacı ile, elma marmelatı yapımına başlandı.

“Net Görüyorum “ Projemiz için Sosyal medya hesapları tanımlandı.

Geçen Dönem Genel Yönetmenimiz Sayın İlknur TÜRKKAAN’ın “Dönem Teşekkür Gününe” kulübümüzün tüm üyeleri katılım gösterdi. Kulübümüz Kurucu Başkanı Ln. Aslıhan Yazan Ilgar’a “Yılın Lion” ödülü ve kulübümüzün gerçekleştirdiği hizmetler için aldığı ödüller bizi gururlandırdı.

Kasım 2020

10 Kasım akşamı online gerçekleştirdiğimiz toplantımızda Genel Yönetmenimiz ve Yönetim Çevremizden bir çok konuğumuzu ağırladığımız gecede ATA’mızı anma programı hazırladık.

İzmir depreminde ihtiyaç sahipleri için bağışta bulunduk.

Kendi yaptığımız Organik Elma Marmelatlarımızdan şekersiz olanlarını diyabetik kişilere dağıttık. Aynı zamanda gelir getirici aktivite olarak şekerli ve az şekerli marmelat satışı yaptık.

Kulüp üyeleri ile açık havada yaptığımız buluşmamıza Genel Yönetmenimiz Sayın Cüneyt Kamil ERGİNKAYA katılarak dönem pinlerimizi taktı. Protokol Görevlisi ve GMT Koordinatörümüz Sayın Roksan YALÇIN’ın da aramızda olduğu toplantımıza katılımları için çok teşekkür ederiz.

Eğitim Akademisi tarafından gerçekleşen online Başkan/Sekreter/Sayman Eğitimlerine kulüp görevlilerimiz katılım sağladı.

Van Ağabey Özbey Anadolu Lisesine, Türk ve Dünya klasikleri, kitap, ansiklopedi, bilim, teknik, İngilizce destek kitapları ve bunun gibi lise öğrenci ve öğretmenlerinin faydalanabileceği kaynaklar ile 4 kutu akıl oyunları satın alınarak, okula gönderildi.

24 Kasım günü Öğretmenler Gününe adadan toplantımızda, bir çok Lion öğretmen konuğumuzu ağırladık, Lions Eğitim Vakfına onlar adına bağışta bulunduk. Genel Yönetmenimizin de aramızda olduğu gecede, öğretmenlerimiz için hazırladığımız özel bir sunum hazırladık.

Kadın Şiddetine Hayır demek için 118 MD Leo ve Lions kulüplerinin farkındalık oluşturmak için hazırladıkları Turuncu Pedalşörler Bisiklet Sürüşü’ne biz de destek verdik.

Aralık 2020

4. Kesim kulüpleri ile birlikte Ankara Ortadoğu Lions  Kulübü’nün ev sahipliğinde Sn. İrfan BAYAR’ın (Kriminal Uzmanı, Emekli Emniyet Müdürü) konuk konuşmacı olduğu online toplantının moderatörlüğünü kulübümüz tarafından yapıldı.

Yüzüncüyıl Lions Kulübü ile ortak olarak, yerli malı haftasında Çankaya Kadın Sığınma Evinde kalan kadın ve çocuklar için yiyecekler hazırladık.

“Net Görüyorum” projemiz dahilinde ilk hasta çocuğumuzu doktor muayenesine götürdük. Tedavi sürecini başlattık, takibimiz devam ediyor. Bu konuda bize destek olan Körler Vakfı Başkanı Sayın Prof. Dr. Ayşen Topalkara’ya teşekkür ederiz.

Yılbaşı hediyesi yerine LÖSEV’e bağış yaparak kanser tedavisi gören çocuklarımız için destek sağlamaya çalıştık.

Şubat 2021

Ankara Yüzüncüyıl Lions kulübü ile ortak online seminerlere başladık. Kadın Sığınma Evinde kalan kadınlar için düzenlediğimiz ilk seminer “Kahkaha Yogası” idi. Bize destek veren Ankara Kolej Lions Kulübü Geçen Dönem Başkanı Sayın Eser Mutlu’ya ve ekibine teşekkür ederiz.

Mart 2021

Midyat’ta ihtiyaç sahipleri olduğunu öğrendik. 250 kilodan fazla kadın, erkek, çocuk kıyafeti ile çocuk kitapları, boyaları kargo ile yetkililere ulaştırdık. Midyat’ta itina ile ihtiyaç sahiplerine eşyaların ulaşmasını sağlayan belediye görevlilerine teşekkür ederiz.

Antalya Lions’un 4 yıldır devam ettirdiği Run Anatolia maratonunda “Kızların Eğitimi” için yer almaktadır. Biz de kulüp olarak bu etkinliğe bağış yaparak destek olduk. Emekleri için teşekkür ederiz.

Kulübümüzün hizmet hedeflerinden biri olan “eğitim” için ilk “Mülakat Senden KorkMuyorum” konulu seminerimizi üniversite öğrencilerine online olarak verdik. Oldukça beğeni gören ve etkili bir seminer haline gelen konuya talepler devam etmektedir. Duyuru konusunda bizlere destek veren tüm Lions kulüplerine teşekkür ederiz.

Ankara Yüzüncüyıl Lions kulübü ile ortak Kadın Sığınma Evi için yaptığımız ikinci seminerimizin konusu Kadın Hastalıkları idi. Kemik erimesi, kadın hastalıkları, doğum kontrol konusunda kadınlarımızı bilgilendiren ve tüm sorulara cevap veren Sayın Dr. Melike Şentürk’e teşekkür ederiz.

Nisan 2021

Üniversite öğrencilerine yaptığımız seminer serisine devam ederek “Özgeçmişime GüvenMiyorum” konusunda yine öğrencilerle birlikteydik. Her seminer sonrasında kişiye özel katılım belgesi verildiği gibi 30 öğrencimize özgeçmişlerini doğru ve etkili yazmaları konusunda birebir danışmanlık yaptık.

Yönetim Çevremiz ve KAİSDER iş birliği ile Müzisyenlere destek olabilmek adına STK’lar ile İlişkiler organizasyonuna bilet alarak ve online toplantının teknik desteğini verecek katkıda bulunduk. Emekleri için teşekkür ederiz.

Ankara Angora Lions Kulübü ve BEYTÜMDER işbirliğinde Beyin Tümörü ile savaşmakta olan çocuklara moral verebilmek adına düzenlemiş olduğu “Yenilmez Çocuklar Korosu”na müzik aleti Kalimba hediye ederek ve Geçen Dönem Kulüp Başkanımızın kızı Aylin Ece koroya katılarak destek verdik. Emekleri için teşekkür ederiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Ankara Yüzüncüyıl Lions Kulübü ile birlikte düzenli olarak yaptığımız seminerlerle destek verdiğimiz Kadın Sığınma Evinde kalan kadınlarımızın çocuklarını unutmadık. Tam da 23 Nisan günü hediyelerimizle O'nların yanında olmaya çalıştık.

Ayrıca 118 U Yönetim Çevremizin tüm Kesim kulüplerine destek verdiği, Ankara'da çocuklarımızın bayramını coşkuyla, keyifle kutlamaları için yapılan aktiviteye Ankara Yıldız Lions Kulübü olarak destek verdik ve çocukların yanındaydık.

Ankara Yüzüncüyıl Lions kulübü ile ortak Kadın Sığınma Evi için yaptığımız üçüncü seminerimizin konusu İş Bulma ve Özgeçmiş Hazırlama idi. Kulüp Başkanımız Sayın Devrim Ataç Yılmaz’a verdiği bilgiler için teşekkür ederiz.

Mayıs 2021

15 kilo kağıt, 6 kilo elektronik alet, 5 kilo plastik geri dönüşüme teslim edildi.

Haziran 2021

Ankara Yüzüncüyıl Lions kulübü ile ortak Kadın Sığınma Evi için yaptığımız dördüncü seminerimizi Uzman psikolog eşliğinde Akran Zorbalığı konusunu anlattık.

Sayılarla :

Toplam 42 aktivite gerçekleştirildi. 320 saat gönüllü çalışma ile 3322 kişiye hizmet edildi.

© Ankara Yıldız Lions Kulübü Derneği